Luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikka

Mitä hyötyä luonnonkosmetiikasta on?

Ihmiset käyttävät paljon kosmeettisia aineita.Niiden valmistuksen ja käytön aiheuttamat ympäristövaikutukset voivat olla huomattavan negatiiviset ja  käyttö muodostaa riskin kuluttajan hyvinvoinnille. Luonnonkosmetiikan käyttäminen on sekä ihmisen, että ympäristön hyvinvointia edistävä teko. 

Kemikaalialtistus vähenee

Luonnonkosmetiikassa ei ole synteettisiä säilöntäaineita, hajusteita tai väriaineita. Kuluttaja siis välttyy altistumasta suurelle joukolle synteettisiä kemikaaleja, joiden mahdollisia terveysvaikutuksia ei välttämättä vielä edes tiedetä. 

Luonnon hoitava vaikutus

Luonnonkosmetiikka koostuu pääosin puhtaista kasviuutteista, kasviöljyistä ja -rasvoista.Erilaisten uutosten kautta käytetään kasvien kaikki aktiiviset ainesosat jotka luonnossakin toimivat monien eri ainesosien yhteisvaikutuksena.Kosmetiikan hyödyt saa näin ollen laajemmin käyttöön.Lisäksi voiteet voivat sisältää kasviperäisen emulgaattorin ja luonnollisen säilöntäaineen. 

Luonnonkosmetiikkatuotteet ovat ympäristöystävällisempi valinta

Luonnonkosmetiikan raaka-aineiden tuotannossa, hankinnassa ja itse tuotteiden valmistamisessa minimoidaan ympäristöön kohdistuvat haitat. Raaka-aineet ovat suurelta osin kasviperäisiä ja näistäkin osa on luomutuotettua. Villikasvit kerätään vastuullisesti lajeja vaarantamatta.

Tuotteiden valmistamisessa tavoitteena on kuluvan veden ja energian sekä tuotantolaitoksessa syntyvän jätteen määrien jatkuva pienentäminen. Luonnonkosmetiikkatuotteen käyttö sekä tuotteen ja pakkauksen käytön jälkeinen hävittäminen aiheuttaa luonnolle mahdollisimman vähän kuormitusta.


Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.